Állatbarát megoldás egyszerűen- Kutyakennel kiskertből

2020-05-21

Még a legnagyobb állatbarátokkal is előfordul, hogy bosszúságot okoz házikedvencük. Talán Önnel is megesett már, hogy a legrosszabbkor bújt ki  az eb a félig nyitott kapun vagy összeugrálta vendégei ruháit, esetleg valakit nem akart felengedni a portára.
Itt az ideje elgondolkozni egy praktikus és megfizethető megoldáson.
Meghasadna a szíve, ha kedvencét pórázra kéne kötni, amíg a vendégség tart? Igen, ezzel sokan vannak így. Sokkal inkább állatbarát megoldás a háziállat lekerítése.
Amennyiben rendelkezésére áll egy előkert, kiskert, biztosíthatjuk az eb szabad mozgását, mégis megóvjuk vendégeink ruháját és idegeit.


 A szerelés közepes nehézségű, 1-2 fő szükséges hozzá, így pár óra alatt el lehet vele     készülni. Amire szükségünk lesz a szereléshez az egy ásó, lapát, fúrógép, csavarhúzó,   vízmérték, csavar és dübel. 
 Na de jön a kérdés, hogy mit is szerelünk össze?
 A szükséges építőelemek 1db Economy   1,2m magas kapu,( melynek zöld színe van,) 2db   Bekaclip multi oszlop. Átmérője 48 mm,   magassága 2m. Szükségünk van még 1db Bekafor   táblara 1230x2000mm-es méretben, 6db   Bekafor kengyelekre, 2 zsák száraz betonra. 
 

Nagyobb terület lekerítésekor, természetesen az eszközök száma is nő. Példánkban egy 3   m-es szakasz szerepel.

Az összeszerelés 2 szakaszból áll.

Az első szakaszban a Bekafor tábla telepítjük. 
Ehhez két 30 cm átmérőjű kb. 80 cm mély lyukat ásunk egymástól 2m távolságra. 

A rácsot és az oszlopokat kengyelekkel még a betonozás előtt összeszereljük. 
A Bekafor kengyel kialakításának köszönhetően nagyon egyszerű a szerelés. A kerítéstáblát az oszlophoz fogjuk, rápattintjuk a kör alakú kengyelt, majd a végeken összecsavarozzuk.

A kiásott lyukba alulra köveket helyezünk, majd az egyik oldalt kerítés oszlopot, másik oldalt kapu zsanéros oszlopot és kerítésoszlopot állítunk bele. 
A zsákos betonhoz vizet adva földnedves betont készítünk és a két oszlopot bebetonozzuk. Léccel a anyagot az oszlop köré döngöljük. Közben vízmértékkel függőlegesbe állítjuk. A száradási idő alatt érdemes az oszlopokat fa léccel kitámasztani. 
Az egész folyamat körülbelül két órát fog igénybe venni. 
A kerítéstáblát utólag is rögzíthetjük, de arra figyeljünk, hogy a művelet során ne mozdítsuk ki az oszlopokat. Ha utólag tesszük fel a táblát, mindenképpen várjuk meg, míg a beton megköt.

A szerelés második szakaszában a kapu fogadó oszlopát átfúrjuk és a falra felfúrjuk. Majd a kaput zsanérjára akasztjuk és a kengyel és zsanér csavarjait igazítás után meghúzunk. 
És már készen is vagyunk.

Innentől kezdve nyugodtan állhatunk ki autónkkal, anélkül hogy kutyusunk kiszökhetne. A vendégségek zökkenőmentességéről is gondoskodtunk és mind ezt úgy sikerült elérnünk, hogy mindenki számára kényelmes legyen. 

 

 

Bán Rebeka

Legfrissebb bejegyzések

Mire figyeljünk a kerítés építésénél ha kutya van a háznál?
2021-03-19

Milyen magas kerítést válasszak állatokhoz?
2020-07-20

Állatbarát megoldás egyszerűen- Kutyakennel kiskertből
2020-05-21

Kennelt telepítettünk; megmutatjuk, hogyan!
2018-06-26

Hallott már a szobakennelről? Nézze csak, mennyi előnye van!
2017-11-15

Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!